Ve čtvrtek 3.10. proběhl Den Evropského parlamentu mládeže, do kterého se zapojila část studentů sexty, septimy a 3. ročníku. Facilitátorkami a organizátorkami akce byly mj. studentky septimy Kristýna Vaňková a Veronika Šimková, které mají již z loňska bohaté zkušenosti z výběrových, národních, ale i nadnárodních konferencí (Veronika se účastnila o prázdninách mezinárodního zasedání v polské Varšavě). Hlavní organizátorkou akce byla současná studentka strakonického gymnázia Luna Tuháčková.

Co všechno si studenti a studentky mohli vyzkoušet? Teambuildingové aktivity, práci v komisích se zaměřením na regionální rozvoj, životní prostředí a veřejné zdraví, představení a obhajobu rezolucí během Valného shromáždění před všemi účastníky EPM dne, to vše v angličtině!

Jsme rádi, že jsme dali dohromady školní delegaci sestávající z letošních septimánů, která nás bude reprezentovat na Regionální výběrové konferenci EPM v Litoměřicích 8. – 10. listopadu.  Jeden student 1. ročníku se též přihlásil do RVK v České Třebové od 29. listopadu – 1. prosince.    Všem budeme držet palce, aby postoupili do Národních konferencí na jaře 2025!

Jsme pyšní, že do křesla prezidentky EPM v ČR usedla v červnu 2024 naše bývalá maturantka Daniela Pomyjová, která aktuálně studuje na FF JU obor angličtina a český jazyk. Daniela tak navázala na již více než třicetiletou tradici ČAG v EPM ČR.