Počítače, které známe z běžného života, mají mnoho forem. S některými z nich komunikujeme pomocí myši, klávesnice a monitoru, zatímco jiné mají jen tlačítka a čidla (ona totiž třeba i taková kreditní karta je počítač se vším všudy). Mikropočítače BBC Micro:Bit jsou jako dělané pro mladé programátory a programátorky. Stačí připojit pomocí USB, otevřít prohlížeč a můžete vykouzlit světelnou show z 25 LED diod, přeměnit jej na MP3 přehrávač či kompas, zahrát si hada a cokoliv dalšího vaše fantazie vymyslí z mnoha vstupních a výstupních možností, které skrývá.

Na první pohled obskurní stroj se stává zabavným prostředníkem mezi seriózním programováním a hardware na jedné straně, a software a hrou na straně druhé.

Prográmky v Micro:Bitech setrvají, dokud je někdo nepřemaže. Různé skupiny si tak mohly mezi sebou začít posílat hádanky a vtipy. Prvních pár momentů hodiny tedy strávíme zkoumáním strojů, které jsme si vylosovali. Někdo vytáhne Amonguse, někdo jiný s potěšením zjistí, že jejich Micro:Bit zvolá “Au,” když ho upustíte na stůl.

Doufáme, že nám nadšení z programování vydrží, a těšíme se na čidla a hejbátka, která se chystáme dokoupit.

Pokročilejší studenti programují v jazyce Python prostřednictvím Mu Editor.
Začátečníci mohou k vývoji programu pro Micro:Bit využít intuitivnější “puzzle” stavební bloky a sledovat okamžitě výsledek na simulaci.